Salam,hai semua.Terima kasih sudi singgah blog Cik N.Kalau nak tinggalkan pesan boleh tekan chat here.Jumpa lagi

07 April 2018

Pengalaman Interview Sl1m Celcom


Hye semua

Ok hari ni Cik N nak cerita sikit pasal pengalaman Cik N pergi interview hari khamis 

5/4/2018

Cik N dapat email hari selasa 3/4/2018

mengatakan yang Cik N di invite untuk datang interview Sl1m di Menara Celcom

selepas dapat email kena pergi interview tu Cik N terus cari info barang apa yang perlu 

ada untuk interview dan baca pengalaman-pengalaman peserta Sl1m yang lain

Pada hari rabu, pagi tu Cik N bangun awal dalam pukul 4 pagi mandi siap-siap nak pergi

 tempat Cik N belajar nak dapatkan surat tamat belajar dan mini trankrip

mesti korang cakap awal nya bangun

ye la sebab Cik N tumpang ayah nak pergi kerja

tu yang kena bangun awal

selesaikan segalam dokumen yang perlu ambil

walaupun tak selesai jugak

balik rumah dengan hampa

balik rumah pun dah nak malam

malam tu Cik N susun segala dokumen yang perlu dibawa

fotostat segalam dokumen-dokumen

iron baju tudung siap-siap

okay berbalik pada interview Sl1m Celcom

okay 

Hari khamis tu Cik N bangun kul 3.00 pagi

mandi pastu siap-siap pakai baju kurung

sambil semak balik dokumen yang nak bawa tu

supaya tak tertinggal

Lepas tu CIk N cari lagi info-info pasal interview Sl1m dan pengalaman-pengalaman 

peserta yang pernah pergi interview Sl1m

cari info pasal menara celcom tu

Kita pergi interview tu biar la berilmu walau tak banyak

mana tahu masa interview kena soal pasal syarikat tu ke

Untuk pengetahuan semua interview dalam bahasa english

tolong-tolong cari info pasal syarikat tu

tolong datang awal dari masa interview jangan lambat

sebab korang kena daftar kalau lambat

lambat la giliran korang

kalau datang awal kita sempat la

praktis sikit ke ingat balik apa yang kita praktiskan atau cari info yang boleh tambah ilmu 

korang

lagipun kalau datang awal bolehlah kurangkan sikit gemuruh kita tu

Cik N rasa soalan interview mungkin berbeza dan tak sama

sebab ada yang dari info dan pengalaman yang Cik N dapat dari peserta sebelum ni

macam soalan dia berbeza

tak sama

soalan tu bergantung kepada yang tanya kita tu

macam Cik N 

Soalan yang Cik N dapat

dia suruh CIk N kenalkan diri

pengalaman kerja atau pengalaman masa internship

dia tanya pasal keluarga

Pesan Cik N tolong cari info pasal Sl1m

sebab masa Cik N dia tanya pasal Sl1m

Soalan dari diorang akan berbeza kalau tak

semua orang dah tahu soalan apa senang la nak jawap

nanti diorang pulak yang susah nak pilih sebab semua dah tahu soalan dan jawap

bagi yang tak mahir english tu praktis

sebab diorang nak tengok kebolehan peserta bercakap english

tolong bersedia dan banyakkan praktis

kalau boleh jangan ikut ayatkan google

kalau kita hafal sebijik macam ayat google diorang boleh tahu

gunakan kepintaran korang dalam mengolah ayat sendiri

banyakkan mencari info pasal interview dari peserta lain-lain, pasal syarikat tu, pasal 

Sl1m, pasal skop kerja yang korang dapat tu

tolong susun dokumen-dokumen tu mengikut cara susunan yang betul

buat pesediaan awal

Cik N nak ucapkan Gudluck untuk korang semua



Tiada ulasan :

Copyright © Segala yang terkandung didalam ini milik AizaitulNadia 2011-2015. Segala copy dilarang sama sekali.Tindakan akan diambil dengan segera.