08 Mei 2017

#misikurus21hari bersama tabata


hye semua

okay sekarang nadia nak cerita sikit pasal 

kesihatan macamkurusjedianakcakappasalkesihatan

hahahah

okay berbalik kepada cerita

okay korang mesti nak kuruskan

dalam nak kurus tu korang perlu fikir juga baik buruk cara korang buat untuk kurus tu

banyak cara sebenarnya nak kurus

korang boleh google cara nak kurus

banyak tip dari pakar-pakar

yang nadia suka baca tip dari kevin zahri tak silap nama dia

korang nak kurus tak semestinya tak makan langsung

perlu makan juga untuk dapatkan tenaga

kalau tak dari mana badan korang nak dapat tenaga untuk proses pembuangan lemak korang tu

okay ada satu senaman ni yang nadia ternampak

so nadia pun google la senaman ni

rupanya senaman ni lagi bagus dari senaman korang pergi jogging berjam2 atau g gym berjam2

 korang mesti nak tahu kan senaman apa

senaman dia adalah

TABATA

mesti korang cakap kan eh senaman apa tu

senaman tabata ni adalah senaman yang semua orang mampu buat sebab dia ambik masa yang singkat je ada 4 minit ada yang 8 minit

sambil2 korang tgk tv tu kan masa iklan boleh la buat yang 4 minit tu

iklan lagi lama kan

apa kata korang try

serius nadia cakap senaman ni best

walaupun selepas korang buat senaman pun lemak korang akan terbakar juga

korang boleh search dekat facebook atau youtube senaman tabata

senang dekat youtube la ada video kan

dengan tabata ni korang boleh kurus tau kalau korang ada usaha

ni tak baru buat sikit penat terus putus asa

senaman ni memang senaman neraka orang panggil

tapi kalau korang dah buat lama-lama korang akan rasa okay

dengan senaman tabata ni korang boleh kurus

korang mesti cakap ala buat entri pasal nak kurus dengan tabata konon padahal diri pun gemuk jugak

okay la bukan semua tapi mesti akan ada yang cakap macam tu

saya bukan cakap dekat korang je

saya pun buat jugak tau senaman ni

ye la takkan korang je nak kurus

tak semestinya yang dah kurus tak perlu buat senaman tabata ni

korang boleh buat senaman ni untuk fit kan badan korang

tapi terpulang dekat korang nak ikut cara mana

pada pandangan saya la kan

buat senaman ni lagi okay dari korang g senaman dekat gym yang kena bayar tu

dengan senaman tabata ni korang boleh buat di rumah je

senang dan tak keluarkan duit korang pun

ye la tak ambil masa yang lama pun

#misikurus21hari

korang kena join misi ni

korang g facebook taip #misikurus21hari bersama coach anuar

korang cuba buat senaman tabata ni selama 21 hari dulu kalau tak berhasil baru korang boleh balik kepada senaman korang yang lama

korang kena cuba dulu senaman ni baru korang tahu macam mana

tapi terpulang dengan korang la

yang penting kita kena jaga kesihatan

ps:- maaf kalau korang rasa tertipu dengan entri ni ye la entri cakap pasal kesihatan tiba-tiba cakap pasal kurus pulak

usaha tangga kejayaan

goodluck all

yang penting kena jaga kesihatan

Tiada ulasan :

Copyright © Segala yang terkandung didalam ini milik AizaitulNadia 2011-2015. Segala copy dilarang sama sekali.Tindakan akan diambil dengan segera.