11 Mei 2016

Penginapan 1 malam di Fenix inn



hye all

hari ni saya nak cerita sikit pasal penginapan 1 malam tu

cerita dia macam ni

sabtu minggu lepas 7/5/2016

saya dan family pergi melaka untuk hantar cermin mata baru mira

alang-alang dah nak pergi tu kan tidur la semalam dekat sana

rehat semalamam

rancang-rancang nak tidur port dickson

tapi biasa la kalau masa nak pergi baru nak booking

memang full la

last2 cari hotel dekat melaka je

jumpa la satu hotel ni

abah suruh mira booking terus

dah booking

otw nak pergi hotel tu

dah nak sampai pun

orang tu call 

cina yang call

kata hotel penuh dia kata yang kitaorang booking tu dia tak dapat

mengamuk la abah

ye lah dah nak dekat kot hotel tu

boleh pulak dia call kata dah full

terus abah suruh mira cari hotel lain

last2 dapat hotel fenix inn

kali ni abah terus call

tak booking2 dah

jadi mahal sikit la kan

sebab kalau booking melalui laman web murah sikit

tapi untuk elak jadi macam tadi lebih baik mahal sikit dari booking tapi jadi macam hotel tadi

buang masa

jadi dari hotel tadi patah balik pergi hotel fenix inn

jauh jugak la sebab dah jauh kan

sampai fenix inn pun dah malam

service fenix inn bagi sangat bagus

kalau sapa-sapa nak tidur semalam ke apa ke

boleh try fenix inn

berbaloi la

tapi jangan terkejut kalau korang sampai-sampai tengok hotel tu tepi jalan raya

jangan risau diorg ada sediakan parking lot

yang mana nanti diorg yang akan tolong parking kan

senang kan

kita just ambik barang-barang kita

terus pergi kaunter check in

kunci kereta bagi dekat pekerja situ

lepas check in terus masuk bilik

rehat-rehat kejap lepas tu turun makan malam kat kawasan hotel tu

sebab nak jalan-jalan kat situ

lepas makan balik bilik

hotel fenix inn ni dua tingkat kena naik tangga

takpa exercise la sikit kan

service diorang bagus kitaorang minta extra selimut dan towel

lepas tu pekerja fenix inn datang bawak towel dan selimut

siap pasang extra bed lagi

yang mana dekat ruang tamu diorang guna soba bed

yang boleh guna jadi sofa dan katil

besar pun besar

macam kitaorang ambik pakej yang family

rm3++

nampak tak xder la mahal mana untuk semalam kan

bilik air siap ada heater lagi

air paip pun panas

dan setiap bilik tidur dan ruang tamu disediakan aircond

best kan

bilik yang kitaorang pilih tu pakej macam apartment 

siap ada peti ais, microwave dan cerek masak air

macam rumah dah

so korang tengok la gambar

kat bawah ni


ni la hotel fenix inn

memang berbaloi la

tak rugi

so kalau kitaorang nak bercuti lagi dekat melaka

mungkin akan pilih hotel ni jugak

walaupun tak der swimming pool

sesuai untuk yang nak berehat

kalau untuk budak-budak main swiming pool tak sesuai la kot

sebab ni hotel bajet

tapi serious tak macam hotel bajet pun

kitaorang booking melalui telefon je

senang takut jadi macam hotel yang mula-mula kitaorang booking tu

tak silap hotel yang kitaorang tak jadi tu nama dia

Ocean Palm Seaview

memang tak kan pilih ocean palm seaview

menyusahkan

sebab yang korang booking melalui web tu dia tak alert

kalau nak pergi jugak terpulang la

kena survey dulu la

oklah 

bye

kalau ada masa kita jumpa lagi ok

FENIX INN Hotel

Terbaik




Tiada ulasan :

Copyright © Segala yang terkandung didalam ini milik AizaitulNadia 2011-2015. Segala copy dilarang sama sekali.Tindakan akan diambil dengan segera.