10 Mac 2012

about teeth

 
 
hye all,hari ni nadia nak cakap pasal teeth korang tahu tak teeth tu apa
teeth tu maksudnya gigi
korang mesti pelikkan napa nadia cakap pasal gigi
ramai yang tidak menghiraukan tentang perjagaan gigi
korang tahu tak kita kenalah jaga gigi kita
baru lah gigi kita akan sihat dan kuat
 kadang-kadang sampai ada yang tak gosok gigi bila mandi
bukan nak mengatakan ke apakan cuma nak cakap
biasalah kalau tak sempat atau dah lambat tentu ada yang tak gosok gigi kan
korang tahu tak kalau kita tak gosok gigi nanti gigi kita akan rosak
kalau gigi rosak akan membuatkan kita kadang-kadang sakit gigi
sakit gigi tu tak semua nya disebabkan tak gosok gigi
kadang-kadang sebab ada gigi nak tumbuh dan lain-lain
okay sekarang berapa kali korang gosok gigi
korang tahu tak kita sebenarnya kena gosok gigi bukan sekali sahaja 
pada pendapat nadia kita kenalah gosok gigi pada pagi ,lepas makan tengahari,petang dan malam,dan sebelum masuk tido.
tapi kalau rajin boleh la gosok gigi selalu
kita kenalah biasakan diri kita dengan mengosok gigi
kita kena ajar diri kita untuk gosok gigi barulah kita terbiasa gosok gigi
selain itu kita kenalah selalu pergi chek gigi di klinik gigi

oklah sampai sini dulu keadaan tak mengizinkan
 

Tiada ulasan :

Copyright © Segala yang terkandung didalam ini milik AizaitulNadia 2011-2015. Segala copy dilarang sama sekali.Tindakan akan diambil dengan segera.