Salam,hai semua.Terima kasih sudi singgah blog Cik N.Kalau nak tinggalkan pesan boleh tekan chat here.Jumpa lagi

08 Februari 2018

Tipikal orang malaysia


Hye semua

satu lagi tipikal orang malaysia ni yang selalu Cik N perasan dan kadang-

kadang kena juga

ala kalau tak cakap pun mesti korang tahu punya la lagi-lagi

kalau yang lepas abis belajar tu

tahu ke tak

ke tak tahu lagi

dah bagi klu dah tu

tak apa la

Cik N bagitahu la

Orang malaysia ni kan suka la sibuk hal orang

Contohnya dah habis belajar kan tak nak kerja ke, tak cari kerja ke belajar dah 

habis lama kan

bila kita jawab dah cari dah tapi tak dapat kerja lagi

pastu adalah pulak ayat macam ni 

👇

ke memilih sangat ni tu yang dapat kerja tu 

tak pun ayat macam kat bawah ni

ambik je mana-mana pun asalkan dapat memilih sangat kot tu yang tak dapat

hello

makcik-makcik bawang yang suka jaga tepi kain orang

ingat nak dapat kerja tu senang ke

ingat abis belajar

terus dapat kerja ke

ingat macam drama tv3 tu ke family kaya anak abis belajar terus kerja dekat 

syarikat family

belajar la menerima kenyataan

Mungkin Allah swt nak bagi yang terbaik dekat saya

mana tahu kan

kunfayakun

Cik N dah usaha jadi sekarang Cik N serahkan dekat Allah swt

kalau ada, ada la kalau tak ada mungkin belum masanya lagi

setiap umat di muka bumi ni

Allah swt dah aturkan dengan teliti dan baik

kita sebagai umat islam kenalah bersabar

jangan jadi makcik-makcik bawang sangat

Cik N dah banyak apply kerja tapi belum dapat mana-mana panggilan

bukannya Cik N tak cari kerja

Cik dah usaha jadi sekarang Cik N berserah pada Allah swt

Ala macam la makcik-makcik bawang ada kerja sangat

tak ada kerja kan sebenarnya tu yang nak jaga tepi kain orang

lebih baik makcik-makcik bawang duduk rumah senyap-senyap ambil wuduk 

mengaji ke berzikir ke solat taubat ke

kan lebih bagus dapat pahala

dari makcik-makcik bawang duk sibuk bergosip sana-sini

duk jaga tepi kain orang

kan lebih bagus kalau makcik-makcik bawang cari pahala dari cari dosa

semua tu atas Allah swt

kalau dia nak bagi dia bagi kalau tak maksudnya bukan rezeki saya la

kita hanya mampu merancang je

kecuali la kalau Cik N tak apply kerja langsung


ha nampak tak tu

Cik N siap printscreen nak bagi korang nampak

ada banyak lagi yang Cik N tak letak kat situ

yang lain tu Cik N apply melalui email ada melalui laman web lain

yahoo mail setiap masa Cik N tengok kot ada panggilan temuduga ke ada iklan 

kerja kosong dekat jobstreet ke

Korang doakan la Cik N dapat kerja cepat

baru la makcik-makcik bawang tak jaga tepi kain Cik N dah

Semoga Cik N dapat kerja dengan segera

Amin

Tiada ulasan :

Copyright © Segala yang terkandung didalam ini milik AizaitulNadia 2011-2015. Segala copy dilarang sama sekali.Tindakan akan diambil dengan segera.