06 April 2015

kesepian melanda pada blog




hye all
dah lama kan saya tak update blog
bukan apa sibuk dengan kelas dengan tugasan semua tu 
biasala dengan lecture bagi assignment last minit nye
dan macam macam hal berlaku pada saya sebagai student
penat tu memang penat
tapi nak buat macam mana kan
bila kita dah buat keputusan nak sambung belajar tu memang la
akan bermula penat
ye la macam yang saya cakap tadi banyak assignment and lain-lain
kerja pun banyak bertangguh bukan bertangguh sebab malas
tapi sibuk dengan assignment lain
contohnya macam subjek tu ada assignment subjek ni ada assignment
so bila kita tak siapkan dengan cepat maka bertangguh la assignment dengan tambahan assignment lain
tapi biasa la tu alam universiti katakan
memang akan sibuk dan kadang-kadang tu sampai xder masa nak g jalan2
lagi-lagi time nak dekat dengan final exam memang akan sibuk la
satu jer nak cakap bila kita dah masuk alam universiti tu
kena kena belajar berdikari
jangan harapkan orang lain
sampaikan nak buat tu kena ada orang teman bagai
kalau time minggu pertama buka sem tu xpe la nak pergi sekali kan
ye la time to pun xder la sibuk sangat kan
sebab minggu pertama biasa xder kelas lagi
TAPI
ada jugak yang lecture pada minggu pertama dah buat kelas
bergantung pada lecture 
dan kita untuk faham apa yang lecture ajar
ye la minggu pertama kan biasa lecture x ajar lagi kan
tapi tu bergantung pada lecture sebab kadang2 ada lecture pada minggu pertama just masuk kelas sesi suai kenal and ambik kedatangan and just cerita sikit pasal subjek tu
macam orang kata introduction gitu

so kita kenala belajar untuk berdikari
buat sendiri segala benda
jangan harap atau menunggu orang lain
macam biasa orang kata
jangan TERLALU bergantung pada orang lain

sebab x semua orang yang x sibuk
so bila kawan kita tengah sibuk kita pergi ajak dia keluar
bila dia xnak ikut
korang buat muka
korang pun kena la faham kawan tu sama
takkan 24JAM dia nak ikut cakap korang kan

dia pun ada kerja dengan life dia sendiri kan
kita kena belajar faham orang
kita kena belajar untuk berdikari sendiri

memang alam universiti ni
kita akan sibuk dengan segala benda
dengan test,quiz,assignment individu, dan assignment group
dan akhir sekali final exam

memang penat
sapa kata x penat
memang penat
tapi masa belajar la paling best
nanti masa korang dah kerja nanti korang akan rindu masa korang belajar nanti
sebab alam pekerjaan dengan alam persekolahan
memang xkan sama sekali

so korang kenalah pandai bahagikan masa korang
jangan mudah terperdaya pada kawan yang boleh merosakkan korang

kita kena berhati-hati dengan segala benda
belajar la elok-elok
jangan sampai nanti bila dah abis belajar nanti rindu zaman belajar
oklah saya undur diri dulu




                                                                                       ASSALAMUALAIKUM

Tiada ulasan :

Copyright © Segala yang terkandung didalam ini milik AizaitulNadia 2011-2015. Segala copy dilarang sama sekali.Tindakan akan diambil dengan segera.