22 Oktober 2013

Opps baru teringat ada satu benda ni tentang meet new friends


hye all
sebenarnya ada sesuatu yang nadia nak cerita ni
terlupa pulak
ingat kan dah cerita dah dulu check balik tadi tgk x der pun
ok sebenarnya apa yang nadia nak cerita ni ialah pasal
v
v
v
v
v
ok la nak cerita la ni

masa bulan May haritu
nadia dapat kawan baru
kawan wechat
nama fina
kitaorg start berkenalan melalui wechat la
sampaikan fina ada ajak nadia ikut dia pergi publika
banyak kali nadia tolak bukan sebab tak nak pergi
tapi disebabkan ada kelas so x dpt la nak ikut
 banyak kali fina ajak tak dapat nak join
ada satu hari tu
fina ajak nadia ikut dia esok pergi publika
pastu nadia pun fikir2 pergi jer la dari x der buat pape kan
 oklah sehari sebelum fina ajak nadia ikut dia tu
masa dekat unisel
nadia lepak dengan amira
then ikut amira jumpa kawan dia huda
dekat cafe
lepas tu masa masuk surau
amira cerita yang huda tu jiran umah depan dia
panjang dia bercerita
bila amira sebut pasal huda
baru nadia teringat yang fina pernah bgtahu nadia yang dia ada adik
yang belajar kat unisel nama huda
mula tu tak fikir apa la
ada satu hari tu fina call nadia tapi dia bagi nadia cakap ngan huda
dah borak tanya apa semua sampai situ jer
sampai la hari yang fina ajak kuar tu
nadia ada mintak no huda
bila save dekat fon no huda
automatik dekat wechat dia bg recomend keluar nama huda berdasarkan no fon tu
okay la nadia pun tgk la sapa
tgk gambar wechat tu sah la yg huda masa jumpa kat cafe tu huda yang fina cakap tu 
fina cakap huda ikut jugak pergi publika tu
oklah sebab nadia fikir ada la teman nanti masa dalam kereta
yang nak kuar tu kul 7.00 mlm
petang tu nadia mesej la huda tanya jadi ke nak keluar apa semua
tiba2 dia tanya
kua gy mana
lepas tu nadia tanya la ni huda kan
huda pun bls ckp aah huda la ni
ok lah nadia pun cakap la ngan huda yang semalam fina ajak kuar dia kata huda pergi jugak
pastu huda balas dia ckp aah huda g tapi huda dari kl
rupa2nya x g sekali ngan dia
lepas tu nadia pun mesej la huda tanya itu ini semua la
oklah lepas tu nadia pun mesej la fina jadi ke nak pergi
lepas tu fina call tanya betul ke nak pergi,kalau betul nak pergi nanti dia datang ambik kat mais
oklah nadia bersiap la
dalam tengah bersiap tu nadia tiba2 terfikir
nanti nadia berdua jer la ngan fina dalam kereta sebab huda pergi dengan kawan dia
pukul 7 lebih kot x silap fina mesej dia dah sampai dia tggu kat bawah
oklah nadia pun cari la kereta yg fina bagitahu tu
oklah dah nampak nadia pun pergilah kat kereta tu
ambik kau nadia
dalam tu ada 3 orang termasuk fina
terkedu sebentar
oklah masuk kereta dan berkenalan semua
oh rupanya dalam tu ada abang kepada fina,eika,dan fina
dalam perjalanan tu fina banyak tanya soalan
nadia cuma jawap apa yang ditanya
macam2 la nadia cerita
masa dah sampai publika tu
nadia ikut jer fina yer la mana la nadia pernah pergi kat situ
sampai la dekat satu tempat treatment ni
kitaorg pun masuk la
lepastu fina,abang mie,dan eika masuk la dalam satu bilik ramai giler kot dalam tu duk bincang
ok nadia pun tunggu kt luar sampai la ada abang ni bawak masuk bilik treatment
bila abang tu dah pasang tv pastu nak pasang treatment tu
lepas tu dia tanya sekarang tengah datang bulan ke atau x.
ye la nak buat treatment tu klu kita tgh datang bulan x boleh buat
ye la nanti lagi banyak darah yang akan keluar
lepas tu dia tutup balik dia cakap la nasib baik dia tanya awal2
pastu dia bawak keluar balik pergi tempat sofa
pastu ada kakak tu tanya napa x buat
pastu abang tu pun cakap la yang nadia tgh dtg bulan
pastu kakak tu cakap boleh buat tapi kita set timer dia ke apa ntah x kuat mcm biasa
ikut la balik kakak tu masuk bilik treatment tu
kakak tu cakap kalau buat treatment ni benda2 mcm jam,telefon kena letak atas meja ye la.nnt kena elektrik mcm tu la kot
lepas dah pasang treatment kakak tu bukan tv cerita pasal
berita yang pernah keluar tentang treatment tu
lepas tu tinggal la nadia keseorangan dalam bilik tu
boleh dikatakan lama jugak la duk dalam bilik tu sampaikan boleh kira berapa kali iklan tu keluar duk ulang
korang nak tahu berapa kali berita tu ulang
ada berita tv3,tv9,china,last siam x silap
tv3 = 10 kali
tv9 = 10 kali
tv china = 10 kali
tv siam = 10 kali

boleh siap kira tahu tak
sampai la kakak yang bawak nadia masuk dlm bilik tu td dtg dia tanya dah berapa kali tgk iklan dah nadia pun cakap la dah ulang 10 kali
dia pun cakap la napa x bukak cd
sebab masa mula2 tu kakak tu ada pesan sebelum dia keluar
dia cakap adik jgn lepasi garisan ni tau
treatment kaki tu
sebab tu la sanggup biarkan iklan tu pasang sampai 10 kali ulang
then kakak tu tgk mesin treatment tu dia cakap dah abis dah
dia pun pasang cd cerita apa ntah tajuk la pasal lawan x silap
lepas tu dia keluar balik
dah leka tgk cerita tu tiba2 pintu bilik tu ada orang bukak
lepas tu abang mie(abg kpd fina) masuk pastu dia ckp amboi leka tgk cerita sampai dia masuk pun nadia x sedar
hahhah
pastu dia pun cakap dah jom balik
oklah nadia pun tanya la  tv ni tak kena tutup ke
lepas tu dia pun tutup kitaorg pun keluar
tapi fina x der abang mie ckp fina jumpa kwn dia
oklah nadia pun ikut la abang mie dgn eika
sampai la g kedai makan
then jumpa ramai giler kawan kat situ
seronok sangat
pastu borak macam2 dengan kawan2 kat situ
ada satu kakak tu dia cerita pasal dirinya dulu sebab nak tgk pakwe handsome katanya sanggup dia ngan kwn dia keliling unisel tu
seronok sangat2
sampai la ada mamat tak tahu nama apa
pastu borak ngan dia pulak
ada kwn2 kat situ ckp yang dia ni kalau menyanyi sedap giler
pastu dia cakap klau x jatuh hati tu bukan perempuan la tu
pastu nadia terfikir sedap sangat ke suara mamat tu
borak punya borak pukul 2 baru bertolak balik ke shah alam
then bila dah sampai mais tu diorg hantar nadia dulu takut nadia x boleh masuk asrama
terharu sangat2 bila diorg semua keluar teman nadia jumpa ngan warden
sampai la kat gate blok j tu terserempak ngan pakcik
tiba2 pakcik tu tanya
nak masuk ke
dia pun tolonglah bukak pintu gate tu
nasib baik ada pakcik tu kalau x kena jumpa warden
pastu kena soal macam2
thank korang sebab teman nadia sampai nadia boleh masuk asrama

walaupun balik lambat tapi seronok sangat sebab dapat ramai kawan

walaupun esok tu ada test math tetap jugak nak pergi
bukan selalu bleh pergi macam tu kan
 seronok sangat-sangat

macam ni iklan dia
treatment yang dipanggil elife

 


Tiada ulasan :

Copyright © Segala yang terkandung didalam ini milik AizaitulNadia 2011-2015. Segala copy dilarang sama sekali.Tindakan akan diambil dengan segera.